dofinansowanie logotypy

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie".
Operacja mająca na celu wdrażanie Lokalnej Strategii Rozwoju Stowarzyszenia "Razem dla Radomki" w tym realizacji działań Planu Komunikacji współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.4 "Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji" - działanie 19 "Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER" Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Planowany wynik operacji: osiągnięcie zaplanowanych z Lokalnej Strategii Rozwoju "Razem dla Radomki" na lata 2016-2023 wskaźników w zakresie rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność.



NASZE STRONY
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki
W dolinie Radomki
Innowacyjna Radomka
Panoramy
E-Akademia
Papryka Przytycka
Mazowiecka Sieć

SZUKAJ NA STRONIE:

 

Za nami prelekcje dotyczące lokalnych produktów i producentów z obszaru Doliny Radomki. Zorganizowane zostały w ramach zadania  dofinansowanego ze środków budżetu Województwa Mazowieckiego pn. Pamiętam jak.. krótka opowieść o lokalnych smakach i włożone w ramy Europejskich Dni Dziedzictwa 2021. Wpisując się tematyką świetnie w tegoroczne hasło brzmiące Smaki dziedzictwa, jako aspekt związany m.in. z kuchnią historyczną, regionalną czy lokalną

Prelekcje odbyły się w Domu Kultury w Przysusze, a przeprowadził je Pan Cezary Nowek przybliżając uczestnikom zarówno producentów członków Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze jak i ich produkty, oraz pokazując wpływ produktów lokalnych i regionalnych na rozwój zarówno przedsiębiorstw jak i Sieci Dziedzictwa Kulinarnego i Szlaku Kulinarnego Doliny Radomki.

Prelekcja nt. Produktów i producentów Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Południowego Mazowsza została przeprowadzone podczas promocji publikacji pt. Pamiętam jak.. krótka opowieść o lokalnych smakach, której  autorką jest Pani dr Agnieszka-Zarychta Wójcicka – pracownik Muzeum im. Oskara Kolberga w Przysusze.

Prelekcja nt. Produktów lokalnych jako podstawy rozwoju Sieci Dziedzictwa Kulinarnego „Doliny Radomki” miała miejsce podczas prezentacji kuchni dworskiej. Smaki tej kuchni zaprezentował szef kuchni restauracji „Prowincja” w Dworze Zbożenna w gminie Przysucha.

 Uczestnicy mieli okazję skosztować lokalnych specjałów przygotowanych do degustacji.

 

 

 

album fotograficzny

ATRAKCJE NA MAPIE

KALENDARIUM WYDARZEŃ


wirtualne zwiedzanie

Aktywna Wieś

szlak kulinarny

smaki radomki

w gminie wieniawa

NASZE GMINY:


gmina jedlinsk gmina przysucha gmina przytyk gmina wieniawa gmina wolanów gmina zakrzew

W DOLINIE RADOMKI
skrócone menu

Aktualności
Galeria
Mapa strony
Kontakt

© 2021 W Dolinie Radomki |
Licznik wizyt: 4281087

Projekt i wykonanie:
Agencja Zarządu Nieruchomości
i Rozwoju Regionalnego

m.ostrowska